Contact

Info MASPRON algemeen

Organisatie advies

Onderhoud advies

Project advies

Referenties MASPRON

Afdruk voorbeeld (samenvatting)

English version

Nieuws en Events

Fotoalbum

Links

Afdrukvoorbeeld
 
Algemene bedrijfsinformatie van MASPRON
 
MASPRON (Management Advies & Support voor Projecten en Onderhoud) geeft  advies aan bedrijven en instellingen op het gebied van Organisatie -, Onderhoud -, Project management en Onderhoud beheer systemen.
 
Huub van der Knaap is als MASR en later MASPRON zijn activiteiten gestart als vervolg op een bijna 30 jarige carrière op een senior positie in de petrochemische industrie. In deze functie is ervaring opgedaan in organisatie structuren, veranderingsprocessen, technisch onderhoud, nieuwbouwprojecten, inkoop coördinatie, veiligheid, inspectie en expediting.
 
Sinds de oprichting van MASR is ook in al deze richtingen advies en/of ondersteuning verleend aan bedrijven in de procesindustrie, off-shore industrie, engineering bureaus, onderhoudsservice organisaties, grondstofleveranciers in de bouw, e.d.
 
In 2014 is de naam MASR gewijzigd In MASPRON en behoren adviezen m.b.t kwaliteit systemen (o.a. ISO 9001) en veiligheidssystemen (VCA) niet meer tot het pakket.
 
MASPRON is een eenmansbedrijf, maar kan via een netwerk gebruik maken van diverse specialisten voor ondersteuning van de eigen activiteiten.
 
Door efficiënte planning, geringe overhead kosten en een bescheiden marge zijn de tarieven van MASPRON zeer concurrerend.
 
Contact persoon: Ing. Huub v/d Knaap.                  Telefoon: 06-21.91.67.17
E-mail : info@maspron.nl  (of prive)  huub.vander.knaap@hetnet.nl
Post adres: MASPRON  ÷  Ruysdaelstraat 75  ÷  3181HN Rozenburg
 
 
Organisatie advies
 
Organisatie structuren
MASPRON kan samen met U Uw organisatie structuur van onderhoudsafdeling en/of projectteam doorlichten en adviseren op eventuele structuur veranderingen, aanpassingen in communicatie(lijnen), verantwoordelijkheden en autorisaties.
Als uiteindelijk doel zal altijd gestreefd worden naar een gestroomlijnde flexibele organisatie aangepast aan de eisen van de onderneming of project doelstelling.
MASPRON kan U assisteren bij de eventuele "change in management".
 
Werk processen binnen de organisatie
MASPRON kan samen met de betrokken medewerkers werkprocessen analyseren en U adviseren hoe de efficiëntie van de bestaande werkprocessen eventueel verbeterd kan worden.
 
Uitbesteding van taken of zelf doen
MASPRON kan samen met U nagaan welke taken voor U strategisch zijn en door U zelf uitgevoerd moeten worden en welken taken om commerciële en organisatorische redenen beter uitbesteed kunnen worden.
Hierbij kan gedacht worden aan diverse uitbestedingvormen, incl. partnership-,  prestatie- of service contracten.
 
 
Onderhoudsmanagement advies
 
Onderhoudscomputer systemen
MASPRON kan voor U adviseren en assisteren bij de functionaliteit beschrijvingen en selectie en implementatie van Computerized Onderhoudsmanagement Systemen.
 
TPM (Total Productive Maintenance)
MASPRON kan U adviseren welke vormen en onderdelen van TPM in U bedrijf passen en het rendement van U installatie kan verbeteren en onderhoudskosten reduceren.
 
RCM (Reliability Centered Maintenance)
MASPRON kan U adviseren en assisteren bij het bepalen welke onderdelen van een  RCM programma de betrouwbaarheid van Uw installatie kunnen optimaliseren voor minimale onderhoudskosten voor kritische delen van uw installatie.
 
Maintenance engineering
MASPRON kan U adviseren en assisteren bij opzetten of verbeteren van een maintenance engineering functie voor het optimaliseren van onderhoudskosten en bedrijfszekerheid c.q inzetbaarheid van het machines en installatie. onderhoudskosten
 
Preventief Onderhoud
MASPRON kan in overleg met Uw TD een schema opstellen voor preventieve onderhoudstaken met het doel de inzetbaarheid van het machine park te verhogen en de kosten te beheersen.
Tevens kunnen en zullen wettelijke voorschriften hierin opgenomen worden.
MASPRON kan in overleg met Uw TD het huidige preventief onderhoud programma op effectiviteit onderzoeken en nagaan welke stappen er nodig zijn om naar prediktieve onderhoudstaken over te gaan.
 
Werkvoorschriften en procedures
MASPRON kan in overleg met Uw technische staf en eventuele veiligheids- en kwaliteits medewerkers nagaan welke werkvoorschriften en procedures er nodig zijn  om het onderhoud en veilig werken door standaardisatie te optimaliseren.
 
Training
MASPRON kan, met medewerking van uw technische staf, uw productie medewerkers training geven over kennis van bij U opgestelde apparatuur en het technisch onderhoud hiervan, zodat storingen minder frequent voor zullen komen en in veel gevallen door uw productie personeel verholpen kunnen worden.
 
Uitbesteden van technische taken
MASPRON kan U adviseren en assisteren bij het uitbesteden van technische taken.
en U adviseren over strategische taken welke beter in eigen beheer kunnen blijven.
 
 
Project management advies
 
Project initiatie
MASPRON kan samen met U een project scope opzetten, waarbij in een vroeg stadium op basis van kosten begroting, planning en bijkomende factoren een haalbaarheidsstudie gedaan kan worden.
 
Project begeleiding
MASPRON kan samen met U een basis engineering pakket samenstellen en de contractors selecteren voor de uitvoering hiervan.
In de engineering fase kan MASPRON namens U de geselecteerde engineering contractor begeleiden en controleren.
 
Project uitvoering
MASPRON kan U bij de uitvoering van een project adviseren en ondersteunen bij het coördineren en toezicht op de uitvoerende werkzaamheden.
 
Project afwikkeling
MASPRON kan U assisteren bij project afwikkelingen in het geval van contract afwijkingen of andere problemen.
 
 
Referenties:
Huub van der Knaap is senior adviseur bij MASPRON. (Opleiding HTS-wtb)
Hij is 29 jaar werkzaam geweest bij Shell (SNC-Pernis/Moerdijk en SIPM in den Haag).
Bij Shell is ervaring opgedaan in Onderhoud management, Project coördinatie en uitvoering, Inkoop coördinatie voor projecten en Vendor inspectie en expediting.
 
Na zijn Shell carrière heeft hij als MASR op het gebied van project-, onderhoud en veiligheidsmanagement, werkzaamheden verricht voor en is advies gegeven aan:
-   De chemische industrie.
-   Exploratie & productie
-   Engineering contractors
-   Onderhoud contractors.
-   Specialistische bedrijven in bouwgrondstoffen en de uitvoering